суббота, 9 апреля 2022 г.

КОРИСНІ ПОРАДИ

 Як позбутися стресу? 7 нескладних порад!

Постійно жити у стані стресу складно та важко. Допомогти самому собі цілком реально, якщо дотримуватися кількох нескладних порад:

  1. 1. З'ясуйте, що вас турбує і не дає жити спокійно. І тому зовсім необов'язково записуватися прийом до психолога. Розповісти про те, що вас непокоїть, можна близькій людині. Це особливий психологічний прийом: проговоривши свою проблему вголос, ви дістанетеся до її витоків і знайдете вихід із ситуації.

  2. 2. Не видавайте себе за «бідну овечку». Якщо вам захочеться розвинути з дрібниці проблеми масштабну трагедію, психологи радять знайти людину, яка почувається набагато гірше, ніж ви, і надати їй посильну допомогу.

  3. 3. Плануйте свій день. Вчені помітили, що для людини, яка відчуває стрес, час минає набагато швидше, ніж зазвичай. Тому він почувається занадто завантаженим і нічого не встигає. Впоратися з таким станом зовсім нескладно - розпишіть необхідні протягом дня дії, розподіливши їх за ступенем важливості, і дотримуйтесь свого плану.

  4. 4. Не згущуйте фарби. Люди, схильні до стресових станів, будь-яку проблему роздмухують до масштабів всесвітньої катастрофи. На щастя, по-справжньому жахливі події у нашому житті трапляються не так часто. Тому не вигадуйте проблеми, яких немає насправді, а також викиньте з голови те, що ви не можете змінити самостійно.

  5. 5. Навчіться керувати своїми емоціями. Людський мозок виробляє гормони стресу як реакцію на подразники, що загрожують спокою. При цьому йому зовсім не важливо, чи реальні вони, чи вигадані. Подолати стресовий стан допоможе проста вправа з йоги. Заплющте очі і в думках перенесіться на берег океану. Підніміть руки вгору і розведіть убік, уявляючи, що в них входить потік енергії. Покладіть їх одна на іншу в районі пупка, причому ліва рука має бути знизу. Ці прості дії допоможуть повноцінно відпочити, наситити мозок киснем та заспокоїтися.

  6. 6. Не забувайте хвалити себе щоразу, коли вам вдається подолати хвилювання. Наприклад, можна зробити собі якийсь приємний подарунок.

  7. 7. Усміхайтеся навіть якщо не хочеться. Сміх позитивно впливає на імунну систему, активізуючи Т-лімфоцити крові. Окрім цього, організм продукуватиме необхідні для хорошого самопочуття гормони радості.



Комментариев нет:

Отправить комментарий